heteroclito

Heteroclito, ένας οινικός προορισμός στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί κάποιος να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. Να ταξιδέψει σε όλους τους δρόμους του ελληνικού κρασιού, από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη, τα Επτάνησα και τα νησιά του Αιγαίου. Να ανακαλύψει από τις καλύτερες επιλογές που έχουν γίνει, το σύνολο των γηγενών ποικιλιών, γνωστών, διάσημων, ιδιαίτερων, σπάνιων, διαφορετικών, μοναδικών και άγνωστων. Να σερβιριστεί τους βασικούς πρεσβευτές της ελληνικής γης, δηλαδή το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο, το Ξινόμαυρο και το Μοσχοφίλερο. Να ζήσει την οινική εμπειρία του Αυγουστιάτη, του Μαύρου Μεσενικόλα, της Βηλάνας και πολλών ακόμα. Να βάλει στο ποτήρι του τους Έλληνες παραγωγούς, να βρει αγαπημένες ετικέτες από τους γνωστούς και να διευρύνει τους οινικούς του ορίζοντες με αξιόλογους πρωτοεμφανιζόμενους παραγωγούς που προτείνουν νέες οινικές και πολύτιμες εκπλήξεις.

Στο heteroclito η οινική διάσταση έχει διπλό και ετερόκλητο σκοπό: τη γνώση και την απόλαυση. Μαθαίνουμε για το κρασί, το απολαμβάνουμε στις σωστές συνθήκες και στα κατάλληλα ποτήρια, ενημερωνόμαστε, ρωτάμε και λύνουμε οποιαδήποτε οινική απορία.

Στο heteroclito οι ελληνικές ποικιλίες κρασιών βρίσκουν το γευστικό τους ταίρι ανάμεσα στον τοπικό πλούτο από τυριά, αλλαντικά και μεζέδες. Έτσι, προκύπτουν ενδιαφέροντα γευστικά παιχνίδια ανάμεσα στα κρασιά και στα ντόπια προϊόντα. Ετερόκλητες γεύσεις παντρεύονται και απογειώνουν τελικά την οινική απόλαυση. 

Στο heteroclito το κρασί είναι πολιτισμός. Την οινική περιπλάνηση συνοδεύουν jazz ακούσματα σ' ένα μοναδικό για την πόλη χώρο. Χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί απ' τις πέντε ηπείρους, αποδίδουν τις φόρμες και τις τάσεις από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του '60. Η έμφαση στη Γαλλία του Μεσοπολέμου είναι προφανής.

 

Στο heteroclito προσφέρονται οινικές υπηρεσίες και διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις:

Οινικές υπηρεσίες

  • Συμβουλές για το κρασί  -  αγορά ή επί τόπου κατανάλωση
  • Προτάσεις και συμβουλές για το συνδυασμό κρασιού και φαγητού
  • Συμβουλές για τη δημιουργία κάβας στο σπίτι
  • Οινικά δώρα

 

Οινικές Εκδηλώσεις

  • Παρουσίαση παραγωγών και νέων ετικετών
  • Σεμινάρια για το κρασί, με θέματα από την εισαγωγή στην γευσιγνωσία, μέχρι τις ιδιαιτερότητες της κάθε ελληνικής ποικιλίας
  • Ανάλυση όλων των δυνατών εκφάνσεων μιας ελληνικής ποικιλίας. Φρέσκια, παλαιωμένη, ξηρή ή γλυκιά, μόνη της ή ενωμένη
  • Διοργάνωση γευσιγνωσιών και crash test ελληνικών και διεθνών ποικιλιών
  • Κάθετες ή τυφλές γευστικές δοκιμές
  • Γνωριμία μιας ποικιλίας σε διαφορετικές ελληνικές αμπελουργικές ζώνες πχ Ασύρτικο Σαντορίνης και Ασύρτικο βορείου Ελλάδος
  • Αφιερώματα σε ξένους αμπελώνες