Scroll to top 
© 2018 heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη| 10563
Share
en el

H γεύση της θάλασσας

 «Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις» διαπίστωνε γνωστό brand σε διαφήμισή του.

Αλήθεια; αναρωτιέμαι εγώ, χωρίς ειρωνεία και βρίσκοντας τη διαπίστωση ενδιαφέρουσα προσπαθώ να αποφασίσω τη γεύση της δικής μου ζωής.

Δε δυσκολεύομαι καθόλου. Ευτυχώς.

Η αγαπημένη μου γεύση είναι αυτή της θάλασσας και το αποφασίζω αμέσως.

Η γεύση της ζωής μου θέλω να είναι αλμυρή. Παντού και πάντα μπορώ να ανακαλώ το συναίσθημα της απόλυτης ευτυχίας και ολοκλήρωσης που αισθάνομαι ξαπλωμένη ανάσκελα,  με το αλμυρό νερό της να καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το πρόσωπο μου και τα άκρα μου ελεύθερα και χαλαρά, να παραμένουν ωστόσο τεντωμένα, τι παράξενη αντίθεση, στην επιφάνειά της και το μόνο που ακούω να είναι η αναπνοή μου.

«Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις» διαπίστωνε γνωστό brand σε διαφήμισή του. Αλήθεια; αναρωτιέμαι εγώ χωρίς ειρωνεία και βρίσκοντας τη διαπίστωση ενδιαφέρουσα προσπαθώ να αποφασίσω τη γεύση της δικής μου ζωής.

Φωτο : Dimitri Flâneur

Τη γεύση αυτού του συναισθήματος θέλω λοιπόν εγώ να δώσω στη ζωή μου. Λίγα λεπτά απόλυτης, υπέροχης απομόνωσης κι όμως τόσο παρούσα, εκτεθειμένη στον ήλιο, με μόνη παρέα τον εαυτό μου και ας κολυμπούν δίπλα και γύρω μου και άλλοι πολλοί.

Νομίζω ότι στη θάλασσα, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, μπορείς πάντα να βρεις μια γωνιά ολότελα δική σου, μέσα στην τόση ευρυχωρία της. Και ας κυνηγούν τα παιδάκια τα φουσκωτά τους και ας κυνηγούν οι ενήλικες τα φουσκωτά και τα παιδάκια τους,  φωνάζοντάς τους να μην απομακρυνθούν.  Και ας πλατσουρίζουν οι παρέες των εφήβων συζητώντας και γελώντας δυνατά σε απόσταση αναπνοής. Και ας περιφέρονται και οι υπόλοιποι στην ακροθαλασσιά με τα πλαστικά τους ποτήρια με τον καφέ στο χέρι, όταν δεν μιλούν στο κινητό,  ή όταν δεν παίζουν ρακέτες.

Τόση κίνηση και φασαρία, τόσα δρώμενα και ωστόσο εγώ υπέροχα μόνη.  Μέχρι να σηκώσω το κεφάλι και το σώμα μου, να ζαλιστώ για τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα, να τους δω, να χαμογελάσω και να βουτήξω γρήγορα,  βαθιά στο νερό.

«Η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις» διαπίστωνε γνωστό brand σε διαφήμισή του. Αλήθεια; αναρωτιέμαι εγώ χωρίς ειρωνεία και βρίσκοντας τη διαπίστωση ενδιαφέρουσα προσπαθώ να αποφασίσω τη γεύση της δικής μου ζωής.

Φωτο : Dimitri Flâneur

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ποιητής με την μικρασιατική καταγωγή, Γιώργος Σεφέρης, διάλεξε από τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου μόνο τη φράση: «έστιν θάλασσα – τίς δε νιν κατασβέσει;», που το απέδωσε: «Τη θάλασσα τη θάλασσα, ποιος θα μπορέσει να την εξαντλήσει;»

Ευτυχώς κανείς θα του απαντούσα, αν μπορούσα.

Charles Trenet – La Mer

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Περί marketing

Πιστεύω ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι, ότι ο ρόλος των οινοποιείων είναι να φτιάχνουν κρασί. Όμως στην εποχή που ζούμε, χρειάζονται κι “εργαλεία” marketing, για να καταφέρουν να πουλήσουν τα κρασιά τους. Σωστά;

Δημήτρης Κούμανης 06.07.2019

Διλήμματα και συγκρίσεις

Με πόνεσε η μέση μου από το σκύψιμο, να βολέψω τα τελευταία πράγματα στο sac de voyage. Παίζομαι ανάμεσα σε δύο πανοφόρια, δεν ξέρω ποιο να διαλέξω τέτοια εποχή. Μεγαλώνοντας, έχουμε περισσότερα ανούσια διλήμματα στη ζωή μας.

Δημήτρης Κούμανης 16.06.2019

Προσωπικές επιλογές

Φίλη που αγαπούσε και εμπιστευόταν χρόνια της μίλησε για την απόλυτα σωστή επιλογή: “επιστρέφεις στο επάγγελμα που γνωρίζεις πολύ καλά, διότι από αυτό προέρχεσαι, με ένα κανονικό ωράριο της τάξεως των 9 και 10 ωρών ημερησίως, γιατί αυτό θα σου προσφέρει αξιόλογα χρήματα και τη ζωή που επιτέλους θέλεις! Κυρίως όμως την ανεξαρτησία σου! Θα μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!!!”.

Κωνσταντίνα Ζέρβα 01.06.2019

“Sono tutti gay con …”

Επιστρέφαμε από Βερολίνο. Στο τραπεζάκι του αεροπλάνου, είχα απλώσει τις σημειώσεις μου, από τα κρασιά που δοκίμασα τις προηγούμενες ημέρες. Διάχυτος ενθουσιασμός και σκεφτόμουν ήδη για ποια θα γράψω.

Δημήτρης Κούμανης 18.05.2019