Scroll to top
© 2020 heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη| 10563
Share
en el

Ορίζοντες

Ήταν το πρώτο βράδυ που ξεκίνησα να δουλεύω στο heteroclito και ο Δημήτρης σκαρφιζόταν ένα πιάτο με φρέσκο σύκο και τυρί για το καλοκαίρι. Είχα προϊστορία με τα σύκα, αλλά με τυρί; 

Το φαγητό δεν ήταν ποτέ εξεζητημένο στην οικογένεια, ήταν αυτοσχεδιασμός στην πιο απλοϊκή του μορφή, χωρίς όμως το αριστουργηματικό αποτέλεσμα π.χ. των Ιταλών.  Αυτό ωστόσο δημιουργούσε μια αίσθηση ανακούφισης, οικειότητας και αποδοχής. 

Αργότερα ήρθαν οι γευσιγνωσίες, οι μαζώξεις και τα ραντεβού με φανταχτερά πιάτα, άπειρα μαχαιροπίρουνα και μαγικά κρασιά. Ακολούθησε φόβος για την αλλαγή, δέος για την τελετουργία και το  αντίστροφο. 

Μέχρι να αποσαφηνιστεί μέσα μου, ότι το κρασί είναι το παράθυρο με τον πιο βαθύ ορίζοντα που έχω ανοίξει ποτέ. Χωρίς ταμπού και κλισέ, με το μεγαλείο της γεύσης που αντικατοπτρίζει τόπους, ανθρώπους και ιστορίες, μου δίνει πρόσβαση σε  ανεξερεύνητα μέρη, γεννώντας άπειρα ερωτήματα και πυροδοτώντας συζητήσεις… όπως είθισται να κάνει. 

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθερη πτώση

Σκόπιμα έχω να γράψω καιρό κι αυτό διότι, παρακολουθώ με προσοχή τα τεκταινόμενα στον ευρύτερο…

Δημήτρης Κούμανης 01.07.2020

Η επιστροφή του ασώτου

Η γνωστή παραβολή της επιστροφής του ασώτου, αναφέρεται στην ιστορία ενός πατέρα με δύο…

Βένια Ρούφα 01.06.2020

Η επόμενη ημέρα

Η ημέρα επαναλειτουργίας για χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης, πλησιάζει. Οι…

Δημήτρης Κούμανης 13.05.2020

Γεύση: Αρμονία ή αναρχία;

Η οργανοληπτική δοκιμή είναι, μια πανέμορφη διαδικασία με σκοπό την εξερεύνηση των γεύσεων…

Βένια Ρούφα 11.05.2020