Scroll to top 
© 2018 heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη| 10563
Share
en el

Ορίζοντες

Ήταν το πρώτο βράδυ που ξεκίνησα να δουλεύω στο heteroclito και ο Δημήτρης σκαρφιζόταν ένα πιάτο με φρέσκο σύκο και τυρί για το καλοκαίρι. Είχα προϊστορία με τα σύκα, αλλά με τυρί; 

Το φαγητό δεν ήταν ποτέ εξεζητημένο στην οικογένεια, ήταν αυτοσχεδιασμός στην πιο απλοϊκή του μορφή, χωρίς όμως το αριστουργηματικό αποτέλεσμα π.χ. των Ιταλών.  Αυτό ωστόσο δημιουργούσε μια αίσθηση ανακούφισης, οικειότητας και αποδοχής. 

Αργότερα ήρθαν οι γευσιγνωσίες, οι μαζώξεις και τα ραντεβού με φανταχτερά πιάτα, άπειρα μαχαιροπίρουνα και μαγικά κρασιά. Ακολούθησε φόβος για την αλλαγή, δέος για την τελετουργία και το  αντίστροφο. 

Μέχρι να αποσαφηνιστεί μέσα μου, ότι το κρασί είναι το παράθυρο με τον πιο βαθύ ορίζοντα που έχω ανοίξει ποτέ. Χωρίς ταμπού και κλισέ, με το μεγαλείο της γεύσης που αντικατοπτρίζει τόπους, ανθρώπους και ιστορίες, μου δίνει πρόσβαση σε  ανεξερεύνητα μέρη, γεννώντας άπειρα ερωτήματα και πυροδοτώντας συζητήσεις… όπως είθισται να κάνει. 

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Η γεύση των σταθμών

Αγαπώ πολύ τα λιμάνια και τους σταθμούς. Πιο πολύ τους σταθμούς. Ανακαλούν στη μνήμη μου…

Κωνσταντίνα Ζέρβα 11.01.2019

Το μέγεθος μετράει;

Έστειλε πρόσφατα σχόλιο “διαδικτυακός φίλος” από τη Σεούλ, σχετικά με το γιατί οι Έλληνες…

Δημήτρης Κούμανης 06.01.2019

Tα παράθυρα ψηλά

Moυ αρέσει να κοιτάω ψηλά στα παράθυρα των σπιτιών όταν περπατάω στο δρόμο. Ψάχνω τις κουρτίνες…

Κωνσταντίνα Ζέρβα 30.12.2018

Να αρχίσουμε να συνδέουμε πάλι το κρασί με την καρδιά μας

“Να αρχίσουμε να συνδέουμε πάλι το κρασί με την καρδιά μας". Φατρίες και συνομωσιολογίες…

Δημήτρης Κούμανης 23.12.2018