Scroll to top
heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη 10563
Share
en el

Ορίζοντες

Ήταν το πρώτο βράδυ που ξεκίνησα να δουλεύω στο heteroclito και ο Δημήτρης σκαρφιζόταν ένα πιάτο με φρέσκο σύκο και τυρί για το καλοκαίρι. Είχα προϊστορία με τα σύκα, αλλά με τυρί; 

Το φαγητό δεν ήταν ποτέ εξεζητημένο στην οικογένεια, ήταν αυτοσχεδιασμός στην πιο απλοϊκή του μορφή, χωρίς όμως το αριστουργηματικό αποτέλεσμα π.χ. των Ιταλών.  Αυτό ωστόσο δημιουργούσε μια αίσθηση ανακούφισης, οικειότητας και αποδοχής. 

Αργότερα ήρθαν οι γευσιγνωσίες, οι μαζώξεις και τα ραντεβού με φανταχτερά πιάτα, άπειρα μαχαιροπίρουνα και μαγικά κρασιά. Ακολούθησε φόβος για την αλλαγή, δέος για την τελετουργία και το  αντίστροφο. 

Μέχρι να αποσαφηνιστεί μέσα μου, ότι το κρασί είναι το παράθυρο με τον πιο βαθύ ορίζοντα που έχω ανοίξει ποτέ. Χωρίς ταμπού και κλισέ, με το μεγαλείο της γεύσης που αντικατοπτρίζει τόπους, ανθρώπους και ιστορίες, μου δίνει πρόσβαση σε  ανεξερεύνητα μέρη, γεννώντας άπειρα ερωτήματα και πυροδοτώντας συζητήσεις… όπως είθισται να κάνει. 

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Το κρασί ενώνει

Τα πρώτα 24 ωρα ήταν βασανιστικά. Τσιμπιόμουν, για να καταλάβω εάν αποτελούσαν αληθινά γεγονότα…

Δημήτρης Κούμανης 06/03/2022

Χρώμα, η άλλη αίσθηση της γεύσης

Ρουμπινί, μέτριας έντασης με κεραμυδί ανταύγειες. Παραπλανεί στο μάτι με το απαλό του χρώμα,…

Νίκος Πανίδης 05/03/2022

Περί ακρίβειας και άλλων δεινών

Με αφορμή των καθημερινό “βομβαρδισμό” των ΜΜΕ, περί ακρίβειας και πληθωρισμού, πως αντιμετωπίζουμε…

Δημήτρης Κούμανης 16/02/2022

Time After Time

Ολοκληρώνοντας κείμενο -μίγμα αστικής περιήγησης, εικαστικής γνωριμίας και δοκιμής κρασιών-…

Δημήτρης Κούμανης 13/12/2021