Scroll to top 
© 2018 heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη| 10563
Share
en el

Ραψάνη

Πιθανά ακούγομαι εστέτ, όμως πιστεύω ακράδαντα, ότι μόνο όταν έχεις περπατήσει το αμπέλι, απολαμβάνεις αληθινά το κρασί που πίνεις.

Όταν διαβάζουμε το τεχνικό δελτίο ενός κρασιού, φανταζόμαστε τις συνθήκες. Όταν κάτσουμε να ξαποστάσουμε κάπου γύρω από το αμπέλι, αισθανόμαστε τ’ αρώματα, τις τανίνες, την οξύτητα.

Πριν δύο εβδομάδες, είχα την τύχη να με ξεναγήσει ο Αποστόλης Θυμιόπουλος, στα μαγικά αμπελοτόπια της Ραψάνης. Μικρά, διάσπαρτα αμπελοτεμάχια, παλαιά αυτόριζα σε συνδυασμό με νέες φυτεύσεις, στη “σκιά” του Ολύμπου και την αύρα του Θερμαϊκού.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο κρασί. Η Ραψάνη Terra Petra που παράγει από τα 110 στρέμματα τα οποία απέκτησε σταδιακά, είναι ήδη αξιομνημόνευτο κρασί.

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Γεύση απώλειας

Μας θυμάμαι στο Θησείο. Καλοκαίρι. Σε τραπεζάκια με λίγη σκιά, γιατί θέλαμε ήλιο. Να μας χτυπάει…

Κωνσταντίνα Ζέρβα 07.04.2019

Ραψάνη

Πιθανά ακούγομαι εστέτ, όμως πιστεύω ακράδαντα, ότι μόνο όταν έχεις περπατήσει το αμπέλι,…

Δημήτρης Κούμανης 23.03.2019

Αποξένωση

Συχνά, παιδιά γνωστών και φίλων, που διανύουν τα ηδονικά, μετεφηβικά χρόνια, εκφράζουν το…

Δημήτρης Κούμανης 05.03.2019

Περί γεύσης ο λόγος

Το κείμενο του fashion designer Paul Smith στο περιοδικό της Air France – τεύχος Φεβρουαρίου, αφορά τη γεύση…

Δημήτρης Κούμανης 22.02.2019