Scroll to top 
© 2018 heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη| 10563
Share
en el

Αδυναμίες

Οι δρόμοι και πάλι στεγνοί. Περίεργο το φετινό καλοκαίρι, σχεδόν καταθλιπτικό. Ο ήλιος πέφτει και με την τρίτη μανιβελιά, η Vespa παίρνει μπρος. Καπνός από την εξάτμιση, μίγμα βενζίνης και λαδιού στα ρουθούνια. Αυτός ο ήχος δεν έχει μελωδία, σε κάποιους όμως προκαλεί ευτυχία. Η πρώτη τερματίζει. Ξεκινάει η αστική περιήγηση προσπερνώντας την λούμπεν Κουμουνδούρου. Στην στάση το αδιαχώρητο, ζωές που επιστρέφουν στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά. Σακούλες γεμάτες προμήθειες, όνειρα άδεια, αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στον Βορρά.

Περνώντας την Αγησιλάου, ένα μπουλούκι μεσήλικων τουριστών προσπαθεί να προσανατολιστεί απ’ το tablet. Στο απέναντι πεζοδρόμιο, ανθρώπινα ερείπια κοιτάζουν τους εισβολείς. Τα ερείπια μένουν πάντα ερείπια, δεν χρειάζονται επιθετικό προσδιορισμό. Στην πλατεία Αυδή γέλια, τσίπουρα και λυμένα σανδάλια. Συνάθροιση των πιο όμορφων ηλικιών. Ανεμελιά, η απάντηση στη σοβαροφάνεια. Λίγο πριν την Αχιλλέως, σκιές περνούν το κατώφλι με την αναμένη λάμπα. Το κόκκινο ξεθώριασε, σαν το χαμόγελο των κοριτσιών που περιμένουν μέσα.

Καραϊσκάκη, Βάθης, χάλι μαύρο. Διαμερίσματα γεμάτα κατσαρίδες. Η τιμή super, το deal τίμιο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο φωτισμένο. Στα σκαλιά, μια παρέα πιστιρικάδων πίνει μπύρες. Η Πατησίων μισοάδεια. Κανείς δεν κοιτάει όσες γεράσουν, ακόμα κι αν παραμένουν γοητευτικές. Για μένα είναι πάντα όμορφη. Κάθε φορά που την αντικρύζω, ένα χαμόγελο διαγράφεται. Η πλατεία Αγίου Γεωργίου, εχεί ξανά ζωή. Στην Φωκίωνος φασαρία χωρίς αιτία. Περασμένα μεγαλεία. Ρότα για την παλιά γειτονιά. Σταματάω στην Κυψέλη του Βιβλίου. Αλήτες του Ντάρμα το ’85, στη συνέχεια δανεικό κι αγύριστο. Ώρα για ένα ποτήρι Guinness. Άσπρο μουστάκι στο άνω χείλος, καφές και καραμέλα στο στόμα. Είναι αυτές οι μικρές απολαύσεις, που ξεχειλίζουν ευχαρίστηση. Η ανθρωπογεωγραφία έχει αλλάξει. Μνήμες κρατούν την γειτονιά ζωντανή.

Ώρα για επιστροφή στ’ αποστειρωμένα προάστια.

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Περί marketing

Πιστεύω ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι, ότι ο ρόλος των οινοποιείων είναι να φτιάχνουν κρασί. Όμως στην εποχή που ζούμε, χρειάζονται κι “εργαλεία” marketing, για να καταφέρουν να πουλήσουν τα κρασιά τους. Σωστά;

Δημήτρης Κούμανης 06.07.2019

Διλήμματα και συγκρίσεις

Με πόνεσε η μέση μου από το σκύψιμο, να βολέψω τα τελευταία πράγματα στο sac de voyage. Παίζομαι ανάμεσα σε δύο πανοφόρια, δεν ξέρω ποιο να διαλέξω τέτοια εποχή. Μεγαλώνοντας, έχουμε περισσότερα ανούσια διλήμματα στη ζωή μας.

Δημήτρης Κούμανης 16.06.2019

Προσωπικές επιλογές

Φίλη που αγαπούσε και εμπιστευόταν χρόνια της μίλησε για την απόλυτα σωστή επιλογή: “επιστρέφεις στο επάγγελμα που γνωρίζεις πολύ καλά, διότι από αυτό προέρχεσαι, με ένα κανονικό ωράριο της τάξεως των 9 και 10 ωρών ημερησίως, γιατί αυτό θα σου προσφέρει αξιόλογα χρήματα και τη ζωή που επιτέλους θέλεις! Κυρίως όμως την ανεξαρτησία σου! Θα μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!!!”.

Κωνσταντίνα Ζέρβα 01.06.2019

“Sono tutti gay con …”

Επιστρέφαμε από Βερολίνο. Στο τραπεζάκι του αεροπλάνου, είχα απλώσει τις σημειώσεις μου, από τα κρασιά που δοκίμασα τις προηγούμενες ημέρες. Διάχυτος ενθουσιασμός και σκεφτόμουν ήδη για ποια θα γράψω.

Δημήτρης Κούμανης 18.05.2019