Scroll to top 
© 2018 heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη| 10563
Share
en el

Έργο τέχνης

Τη δεκαετία που ανακαλύπταμε τον κόσμο, περνούσα ώρες στα δισκοπωλεία του κέντρου.

Αν και τα περισσότερα χρήματα τα ξόδευα σε βιβλία και κινηματογράφο, η αναζήτηση βινυλίων, αποτελούσε σαββατιάτικη ιεροτελεστία. Αναμφισβήτητα, υπήρχαν φορές που την επιλογή επηρέαζε και το εξώφυλλο. Λιτά ή πληθωρικά, σε έκαναν να τα ποθείς. Να επιστρέφεις σπίτι, να πλημμυρίζουν το χώρο οι πρώτες νότες, να θαυμάζεις τα υπέροχα εικαστικά.

Πέρασαν 30+ χρόνια, τα βινύλια απολαμβάνουν τη δεύτερη τους νεότητα, βιβλία και κινηματογράφος εξακολουθούν και είναι μεγάλη μου αγάπη, μαζί όμως με ακόμα μία, που καθημερινά μου δίνει οξυγόνο.

Το κρασί!

Και όπως συνέβαινε με τους δίσκους στην εφηβεία μου, δεν είναι αποκλειστικά το περιεχόμενο. Αφορά την όλη διαδικασία και τα παράλληλα στοιχεία, που συχνά επηρεάζουν την κρίση μας.

Χθες βράδυ, δοκίμασα το εικονιζόμενο κρασί με προέλευση το γαλλικό νότο. Μου άρεσε, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, όπως στη προκειμένη δεν μας αφορά το το κλίμα, το αμπελοτόπι ή η ποικιλία.

Το εικαστικό της ετικέτας, μου δημιούργησε την ασυγκράτητη επιθυμία να το δοκιμάσω κι αυτό μετράει.

Αναζήτησα ποιος τη σχεδίασε. Πρόκειται για την Γαλλίδα εικαστικό Malika Favre, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, με απίθανες δουλειές στο ενεργητικό της.
Κάποτε, εξώφυλλα δίσκων σχεδίαζαν οι Warhol, Haring, Μόραλης, Ακριθάκης…σήμερα, ετικέτες κρασιών ταλαντούχοι εικαστικοί. Ο κόσμος αλλάζει, μαζί του κι εμείς.

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, έχω απέναντί μου την άδεια φιάλη και απολαμβάνω πόσο όμορφα πέφτει η σκιά στο τοπίο. Πόση χαρά θεέ μου, μπορεί να δώσει ένα κρασί;

A Little Film About… Malika Favre

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Προσωπικές επιλογές

Φίλη που αγαπούσε και εμπιστευόταν χρόνια της μίλησε για την απόλυτα σωστή επιλογή: “επιστρέφεις στο επάγγελμα που γνωρίζεις πολύ καλά, διότι από αυτό προέρχεσαι, με ένα κανονικό ωράριο της τάξεως των 9 και 10 ωρών ημερησίως, γιατί αυτό θα σου προσφέρει αξιόλογα χρήματα και τη ζωή που επιτέλους θέλεις! Κυρίως όμως την ανεξαρτησία σου! Θα μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!!!”.

Κωνσταντίνα Ζέρβα 01.06.2019

“Sono tutti gay con …”

Επιστρέφαμε από Βερολίνο. Στο τραπεζάκι του αεροπλάνου, είχα απλώσει τις σημειώσεις μου, από τα κρασιά που δοκίμασα τις προηγούμενες ημέρες. Διάχυτος ενθουσιασμός και σκεφτόμουν ήδη για ποια θα γράψω.

Δημήτρης Κούμανης 18.05.2019

Χαμόγελα ικανοποίησης

Καθόμουν στο πεζούλι, μ’ ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και χάζευα το “δίπλα”. Πρώτες ημέρες λειτουργίας, έβρισκε σιγά σιγά το κοινό του, χωρίς μαρκίζα, φανφάρες και παράτες. Απεχθάνομαι δελτία τύπου και κάθε λογής προωθητικές ενέργειες που δηλώνουν προθέσεις και προσδοκίες. Άς αφήσουμε τον κόσμο να δοκιμάσει και να επιλέξει.

Δημήτρης Κούμανης 05.05.2019

Η κοινωνία στο πιάτο μας

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ασφυκτική πίεση της δουλειάς, δεν άφησε ελεύθερο το μυαλό κι έτσι δεν είχα σκέψεις και ιστορίες να “διηγηθώ”. Καλά είναι όμως κι έτσι. Μετά από μια επταετία χαράς με πολλούς νέους φίλους, το heteroclito απέκτησε το ετεροθαλές του αφελφάκι, με τα παιδιά της ομάδας μας, πιστούς συνοδοιπόρους. Τι κι αν μεγαλώνουμε; Όταν συναναστέφεσαι με τη νεότητα, μόνο θετικά μπορεί να σε επηρεάσει…

Δημήτρης Κούμανης 01.05.2019