Scroll to top 
© 2018 heteroclito cave & bar a vin | Φωκίωνος 2 & Πετράκη| 10563
Share
en el

Μέρες ποδοσφαίρου

Μέρες Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ρωσία και γλυκιές αναμνήσεις, πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο. Ποτέ δεν υπήρξα αληθινά ποδοσφαιρόφιλος, δεν θυμάμαι να έμεινα σπίτι ως έφηβος, για να παρακολουθήσω επί τούτου, έναν αγώνα στην τηλεόραση. Όμως, αυτή την γιορτή χρωμάτων, από παιδί την λατρεύω. Μου προκαλούσε ενθουσιασμό, όταν καταλάβαινα τις διαφορετικές νοοτροπίες και συμπεριφορές των λαών, βλέποντας αγώνες ποδοσφαίρου. Και κάποια στιγμή, τα φέρνει έτσι η ζωή και επισκέπτεσαι κράτη μακρινά, που περιφρόνησες για το ποδόσφαιρο σκοπιμοτήτων που έπαιζαν και τα ερωτεύεσαι παράφορα για την γλυκύτητα των κατοίκων τους.

Ναι, ίσως είναι μία πλάνη το άθλημα αυτό, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι γοητευτικό. Ενίοτε η γοητεία μετατρέπεται σε έκσταση, όπως την 22η Ιουνίου του ’86, στον αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Αγγλίας, που ο μεγάλος Ντιέγκο τα έκανε όλα. Ταλέντο, ικανότητα, πονηριά, από έναν παίκτη που μέσα σε 4 λεπτά, έκανε έναν λαό να πιστέψει, πως πήρε εκδίκηση για τον ολιγόμηνο, αλλά με μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, πόλεμο των Φώκλαντ. Θυμάμαι με ακρίβεια, που ήμουν, που είδα τον αγώνα -όσο και να μην γίνομαι πιστευτός- θυμάμαι τι έφαγα. Είναι από εκείνες τις ημέρες της ζωής μας, που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες. Από τότε, ίσως κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια ελπίδα, ότι θα νιώσω πάλι ρίγος και συγκίνηση, αλλά μέχρι σήμερα δεν…

Τώρα που το σκέφτομαι, οι εθνικές ομάδες που πάντα υποστήριζα, είναι φημισμένες οινοπαραγωγικές χώρες. Οι μέρες που διανύουμε, έχουν απρόσμενα καιρικά φαινόμενα για την εποχή, γι’ αυτό δεν ξέρω τι κρασί να ανοίξω. Ετοιμάζομαι να απολαύσω έναν νοκ άουτ αγώνα και αναρωτιέμαι αν πρέπει να υποκύψω στην γοητεία ενός Arneis, ενός Sancerre ή μήπως ενός Malbec, για να θυμηθώ τα βράδια στο Buenos Aires; Να το ρίγος που λέγαμε…αυτή τη φορά όχι από το ποδόσφαιρο, μα από την θύμηση της μυρωδιάς του σώματός σου και από τη γεύση του Malbec.

Είμαστε απλά οι ιστορίες μας...

Σχετικά Άρθρα

Φίλος από τα παλιά

Μέσα Ιουλίου και η βροχή έκανε άνω κάτω την παράσταση στο Ηρώδειο. Ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί ατάκτως, γολγοθάς η αναμονή για ταξί κι ένα ζευγάρι περπατούσε αμέριμνο, με κατεύθυνση τη Μητρόπολη.

Δημήτρης Κούμανης 06.08.2019

Ιστορίες υστερίας και υποκρισίας

Είχα πέσει με τα μούτρα, στα νόστιμα ταϋλανδέζικα πιάτα που βρίσκονταν μπροστά μου. Πλάϊ μου, μία κυρία είχε γίνει πιεστική -αφόρητα κουραστική για να ακριβολογώ- προς τον μάγειρα / ιδιοκτήτη.

Δημήτρης Κούμανης 26.07.2019

Ευωδία

Είπες “πάμε να φύγουμε…να ξεχάσουμε…να ξεχαστούμε”.
Το αυστηρό μου βλέμμα, δεν άφηνε περιθώρια για αποδράσεις. Να ξεχαστούμε ναι, όμως να μην ξεχάσουμε. Η απώλεια μνήμης, μου φαίνεται τρομακτική.
Σηκώθηκα μούσκεμα από τον ιδρώτα. Δεν ήταν εφιάλτης, όμως είχε κάτι σκοτεινό η ιστορία.

Δημήτρης Κούμανης 20.07.2019

Περί marketing

Πιστεύω ότι είμαστε όλοι σύμφωνοι, ότι ο ρόλος των οινοποιείων είναι να φτιάχνουν κρασί. Όμως στην εποχή που ζούμε, χρειάζονται κι “εργαλεία” marketing, για να καταφέρουν να πουλήσουν τα κρασιά τους. Σωστά;

Δημήτρης Κούμανης 06.07.2019